Zásady zpracování osobních údajů


I. Obsah a účel dokumentu

 
 
  1. V tomto dokumentu jsou obsaženy informace týkající se ochrany osobních údajů poskytnutých návštěvníky webových stránek www.spolehliva-realitka.cz, našimi klienty a zájemci o naše služby a produkty či zájemci o produkty a služby spolupracujících subjektů.
  2. Účelem tohoto dokumentu je seznámit vás (subjekty údajů) s vašimi právy a poskytnout srozumitelné informace o tom, jak bude s osobními údaji nakládáno.
  3. Vážíme si Vaší důvěry, se kterou nám své osobní údaje poskytujete, a proto postupujeme při zpracování osobních údajů dle právně závazných předpisů České republiky a dle Nařízení EU 2016/679, tj. obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které je účinné v rámci celé EU od 25.5.2018 a je všeobecně známé pod zkratkou GDPR.
  4. Pro úplnost uvádíme, že předpokládáme, že veškeré údaje, které nám sami poskytnete, jsou údaji pravdivými a aktuálními a že v případě, kdy dojde v tomto směru ke změně, budete nás o ní bez zbytečného prodlení informovat, abychom i my mohli zjednat nápravu.
     

II. Správce osobních údajů

Spolehlivá realitka s.r.o., IČO: 06853757, se sídlem U Červeného mlýna 64/1, Brno, Ponava, 612 00 společnost zapsaná v obchodním rejstříku u Krajského soudu v Brně, sp.zn. 104703 kontaktní e-mail: info@spolehliva-realitka.cz, naše webové stránky: www.spolehliva-realitka.cz (dále jen „Správce“)

 

III. Jaké osobní údaje zpracováváme a jak je získáváme?

Zpracováváme údaje, které nám sami poskytnete. V konkrétních případech může jít zejména o poskytnutí údajů vyplněním některého z formulářů na webových stránkách, poskytnutí údajů při přípravě smluv a souvisejících dokumentů a v souvislosti s realizací smluv (tj. zejména v souvislosti se zprostředkováním  nákupu nebo prodeje nebo pronájmu či podnájmu nemovitých věcí), při osobním kontaktu (včetně údajů předených při prohlídkách nemovitostí), telefonicky, písemně, emailem nebo jinými komunikačními prostředky (SMS zprávy, Facebook messenger, Instagram direct). Zpracováváme i údaje, které sami zveřejníte na internetu a zejména na sociálních sítích a dalších webech (např. Facebook, Instagram, Bazoš.cz Sreality.cz)
Pokud pro zpracování některých osobních údajů pro konkrétní účely zpracování musíme mít váš souhlas, pak takové údaje k danému účelu zpracováváme jen s vaším souhlasem.

Osobní údaje, které zpracováváme:
Jméno, příjmení, titul, adresa, datum narození, věk, rodné číslo (pouze tam, kde to právní předpisy vyžadují), IČ, DIČ, telefonní číslo, e-mail, IP adresu, cookies, informace o objednaných službách, informace o tom, jaké služby jsme vám poskytli, váš rodinný stav, pohlaví, údaje o nemovitých věcech, jejichž prodej či nájem vám zprostředkováváme (ve spojení s dalšími údaji), údaj o velikosti obce, kde žijete.


IV. K jakým účelům osobní údaje zpracováváme, po jakou dobu a co nás k tomu opravňuje?


A. Zpracování osobních údajů za účelem uzavření smlouvy a plnění smluvních povinností
Abychom s vámi mohli uzavřít smlouvu a dodat vám vámi objednané služby a vést i s tím související komunikaci s vámi, zpracováváme tyto běžné osobní údaje: (Jméno, příjmení, titul, adresa, datum narození, věk, rodné číslo (pouze tam, kde to právní předpisy vyžadují), IČ, DIČ, telefonní číslo, e-mail, údaje o nemovitých věcech, jejichž prodej či nájem vám zprostředkováváme (ve spojení s dalšími údaji). Právním titulem (oprávněním) pro zpracovávání těchto údajů je přímo plnění smluvních povinností ze smlouvy uzavřené mezi námi. Takovou povinností může být například příprava kupní smlouvy na zprostředkovávanou nemovitost či nájemní nebo podnájemní smlouvy. Přitom nemusí jít vyloženě o smlouvu uzavřenou v klasické tištěné podobě, vlastnoručně podepsanou. Může jít např. i o smlouvu uzavřenou ústně, po telefonu nebo vyplněním a odesláním objednávkového (kontaktního) formuláře na webových stránkách a naším potvrzením dané objednávky.. K tomuto účelu osobní údaje zpracováváme po dobu trvání smluvního vztahu mezi námi. Po skončení smluvního vztahu jsou pak některé údaje uchovávány pro účely plnění právních povinností nebo pro účely oprávněného zájmu, jak se dočtete v následujících částech tohoto dokumentu.  

B. Zpracování osobních údajů pro splnění povinností z účetních, daňových a dalších právních předpisů
Abychom dostáli povinnostem vyplývajícím z platných právních předpisů, zejména v oblasti účetnictví a daňového práva a povinností vyplývajících ze zákona č. 253/2008 Sb., o některých opatřením proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu („AML zákon“), zpracováváme tyto údaje: Jméno, příjmení, titul, adresa, datum narození, věk, rodné číslo, IČ, DIČ, telefonní číslo, e-mail, vzdělání Doba, po kterou jsou údaje zpracovávány, je stanovena přímo příslušnými právními předpisy, které nám povinnost jejich zpracování ukládají.

C. Zpracování osobních údajů pro účely oprávněných zájmů našich nebo třetí osoby
Oprávněný zájem může pokrývat celou řadu situací. Proto vás informujeme o oprávněných zájmech, pro které osobní údaje zpracováváme:
  • Oprávněným zájmem je ochrana a prokázání našich práv a právních nároků, zejména z uzavřených smluv anebo způsobené újmy. Pro tyto účely po dobu 4 let po ukončení smluvní spolupráce nebo našeho posledního kontaktu, pokud k uzavření smlouvy nedošlo. Tato lhůta je stanovena vzhledem k promlčecím lhůtám nároků se zohledněním toho, že se o případném u soudu uplatněném nároku nemusíme dozvědět hned v okamžiku jeho uplatnění druhou stranou. Pro tyto účely jsou uchovávány údaje ze smluv a naší vzájemné komunikace.
  • Oprávněným zájmem je dále přímý marketing. Pro zasílání obchodních sdělení budeme zpracovávat tyto osobní údaje našich klientů: Jméno, příjmení, titul, adresa, datum narození, věk, IČ, DIČ, telefonní číslo, e-mail, údaje o nemovitých věcech, jejichž prodej či nájem vám zprostředkováváme (ve spojení s dalšími údaji)
  • Jako oprávněný zájem považujeme take telefonické kontaktování fyzických osob či obchodních společností, v případě, že na některém internetovém portálu (např. Bazoš.cz, Sreality.cz, Hyperinzerce.cz) inzerují nemovitosti k prodeji, pronájmu, pachtu či výměně, taktéž mezi oprávněný zájem řadíme kontaktování osob, které mají umístěný inzerát týkající se obchodu s nemovitostmi např. v obchodních centrech či obchodních domech (či obdobných prostorech), dale pokud má někdo na nemovitosti umístěný banner ohleně prodeje či pronájmu nemovitosti. K oprávněnému zájmu z naší strany dochází v případě, pokud máme konkrétní zájemce o dané nemovitosti a telefonicky se pokoušíme domluvit zprostředkování obchodu těchto dvou stran.

D. Zpracování osobních údajů na základě vašeho souhlasu
Pokud nám udělíte svůj souhlas, budeme zpracovávat vaše osobní údaje k zasílání nabídky našich realitních služeb a nemovitostí, které máme aktuálně v nabídce. Váš souhlas budeme k tomuto zpracování potřebovat v případě, že nejste našim klientem. Před tím, než nám váš souhlas udělíte, budeme vás informovat o tom, jakých údajů a k jakému konkrétnímu účelu zpracování se bude souhlas vztahovat. V případě, že nejste našim klientem a máte zájem o prohlídku nemovitosti, kterou naše společnost nabízí, k prohlídce vždy dojde po podepsání Souhlasu se zpracováním údajů a Protokolu o prohlídce. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat. Pokud ovšem některé vaše osobní údaje zpracováváme i na základě jiného právního titulu (viz pod písmeny A až C výše), budeme pro tyto účely osobní údaje zpracovávat i po odvolání vašeho souhlasu, protože k takovým konkrétním účelům souhlas nutný není.


V. Zpřístupnění osobních údajů jiným osobám

Se zajištěním některých našich smluvních nebo zákonných povinností nám pomáhají další osoby, které jsou v pozici zpracovatelů a v určitých případech také správců. Zejména se jedná o spolupracující realitní makléře (obchodní zástupce společnosti), spolupracující účetní kancelář, advokátní kancelář(e) poskytovatele datových úložišť a softwarových aplikací, hypoteční společnosti. Se zpracovateli máme uzavřené písemné smlouvy, ve kterých je sjednáno plnění povinností v oblasti ochrany osobních údajů, aby vaše údaje zůstaly v bezpečí.

Aktuální seznam zpracovatelů:

 
  • advokátní kancelář AK Čermák, Mgr. Martin Čermák, advokát, ev. č. ČAK 15044,
  • Julie Habancová, registrovaný hypoteční a úvěrový makléř

  • spolupracující realitní makléři (obchodní zástupci společnosti) – z technických důvodů není možné tento seznam neustále aktualizovat a proto Vám budou informace o konkrétních makléřích podány na vyžádání (telefonicky, emailem, osobně v realitní kanceláři)
  • Google International LLC, zejména se jedná o tyto služby: Disk Google, Google kontakty
  • Seznam.cz a.s, IČO: 26168685 sídlem Radlická 3294/ 10, Praha, Smíchov, 150 00, zejména se jedná o web Sreality.cz, rozsah předání osobních informací je omezený, jedná se pouze informace o předmětné nemovitosti a v případě vyžádání o náhled zprostředkovatelské smlouvy
  • Osobní údaje budou zpřístupněny i příslušným správním orgánům, pokud nám takovou povinnost ukládá zákon (tj. zejména v případě provádění kontroly, při které je daný orgán oprávněn předložení osobních údajů vyžadovat).

 

VI. Uchovávání údajů

Osobní údaje zpracováváme a uchováváme v elektronické podobě prostřednictvím prostředků výpočetní techniky, a dále v listinné podobě. Osobní údaje klientů v listinné a elektronické podobě uchováváme ve služebních prostorách naší společnosti, kam je zamezen přístup nepovolaným osobám obvyklými prostředky (zamčené dveře, kamerový system, elektronické zabezpečení, osobní dohled jednatele společnosti či obchodních zástupců). Přístup k osobním údajům je omezen pouze na v tomto dokumentu  uvedené zpracovatele. Všechny tyto osoby jsou vázány zákonnou nebo smluvní mlčenlivostí. Přístup k osobním údajům klienta je rovněž chráněn systémem přístupových hesel a práv.

 

VII.  Informace o dalších vašich právech v oblasti ochrany osobních údajů

 
  1. Právo na přístup k osobním údajům Jde o právo na potvrzení, zda zpracováváme vaše osobní údaje a pokud ano, pak na přístup k těmto údajům a informacím o jejich zpracování.
  2. Právo na opravu osobních údajů Jde o právo na to, abychom bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se ho týkají. S přihlédnutím k účelům zpracování máte právo na doplnění neúplných osobních údajů, a to i poskytnutím dodatečného prohlášení.
  3. Právo na výmaz osobních údajů (právo „být zapomenut“) V případech stanovených zákonem nebo GDPR máte právo požadovat, abychom bez zbytečného odkladu vymazali vaše osobní údaje (v GDPR jsou důvody uvedené v čl. 17, včetně uvedení výjimek, kdy se výmaz neprovede).
  4. Právo na omezení zpracování V případech stanovených v čl. 18 GDPR máte právo požadovat, abychom omezili zpracování vašich osobních údajů.
  5. Právo na přenositelnost údajů Za podmínek stanovených v čl. 20 GDPR máte právo získat své osobní údaje a předat je jinému správci. Je-li to technicky proveditelné máte právo požadovat přímo předání jinému správci.
  6. Právo vznést námitku V případech, kdy osobní údaje zpracováváme pro účely oprávněných zájmů, máte právo vznést námitku proti takovému zpracování a pak nadále nebudeme údaje zpracovávat, pokud náš oprávněný zájem nebude převažovat nad vašimi zájmy nebo právy a svobodami. Pokud je oprávněným zájmem přímý marketing, pak má vznesení námitky vždy za následek ukončení dalšího zpracování pro účely přímého marketingu.
  7. Právo podat stížnost u dozorového úřadu Pokud se domníváte, že dochází k porušování vašich práv v oblasti ochrany osobních údajů, máte právo podat stížnost k Úřadu na ochranu osobních údajů. Bližší informace o úřadu i ochraně osobních údajů naleznete přímo na stránkách úřadu www.uoou.cz

V případě, že budete mít další dotazy ke zpracování vašich osobních údajů, můžete nás kontaktovat na e-mailu info@spolehliva-realitka.cz a nebo prostřednictvím formuláře. Aktuální znění tohoto dokumentu naleznete vždy na našich webových www.spolehliva-realitka.cz v patičce. Toto znění je účinné od 25.5.2018.

Recenze našich klientů

Jarmila a Jiří Kadlecovi
Jarmila a Jiří Kadlecovi
Datum: 7.3.2020, Typ transakce: koupě a následný pronájem nemovitostí v okr. Brno-město

“Dobrý den, spolupráce s panem Malým byla při koupi a pronájmu nemovitosti výborná, byl vždy vstřícný a ochotný. Děkujeme manželé Kadlecovi”
Iva Drápalová
Iva Drápalová
Datum: 13.2.2020, Typ transakce: pronájem bytu v okr. Brno-venkov 

“Doporučuji. Vše vyřešeno rychle k maximální spokojenosti. Pan Malý má přehled v oboru a je velmi ochotný. Tímto ještě jednou děkuji za spolupráci a přeji mnoho spokojených klientů. Drápalová”
Štěpán Novotný
Štěpán Novotný
Datum: 11.2.2020, Typ transakce: koupě bytu v okr. Brno-město

„Velmi rychlé a bezproblémové jednání při nákupu nemovitosti v Medlánkách. Mohu jen doporučit!“
Tomáš Weisz
Tomáš Weisz
Datum: 11.2.2020, Typ transakce: koupě a pronájmy bytů v okr. Brno-město

"S panem Malým spolupracuji již třetím rokem k naprosté spokojenosti."
Veronika Somerová
Veronika Somerová
Datum: 11.2.2020, Typ transakce: koupě bytu v okr. Boskovice

„Dobrý den, chtěla bych poděkovat panu Malému za pomoc při koupi bytu v Letovicích. Celý obchod proběhl rychle a bez problémů. Všem můžu doporučit. S pozdravem Somerová :)“
 
Vlastimil a Monika Novotní
Vlastimil a Monika Novotní
Datum: 11.2.2020, Typ transakce: prodej a pronájem nemovitostí v okr. Brno-město a Brno-venkov

„Dobrý den, chtěla bych kladně ohodnotit práci realitního makléře pana Malého, který nám vždy vyšel vstříc, je spolehlivý a důsledný. Díky jeho profesionálního přístupu byla jedna nemovitost prodána a další pronajata k naší maximální spokojenosti. Manželé Novotní.“
Jindřich Drábík
Jindřich Drábík
Datum: 11.2.2020, Typ transakce: pronájem bytů v okr. Brno - venkov 

„Všechno OK.“
SpolReal_ikonka-do-recenzi.png